Frequent verzuim

Hoe kan Aandacht Arbo de leidinggevende ondersteunen?

Wij begrijpen dat het voeren van een gesprek over frequent verzuim een drempel kan hebben of zelfs lastig is. Aandacht Arbo kan u hierin ondersteunen doormiddel van een inzetbaarheidsgesprek met een van onze inzetbaarheidscoaches. Het doel van het inzetbaarheidsgesprek is dat de werknemer inzichtelijk krijgt wat de daadwerkelijke oorzaak is van het frequent verzuim en voldoende handvatten heeft om samen met de werkgever zijn inzetbaarheid te borgen.

Een dergelijk inzetbaarheidsgesprek duurt (incl. voor- en nawerk) ongeveer 2 tot 3 uur. Door tijdig in uw werknemers te investeren, verlaagt u het risico op toekomstige verzuim (kosten). Wilt u meer informatie, of een afspraak maken voor een inzetbaarheidsgesprek voor uw werknemer? Neem dan contact met ons op.

Wat is frequent verzuim?

Frequent verzuim houdt in dat een werknemer zich binnen een periode van 12 maanden vaker dan twee keer ziekmeldt. Het kan zijn dat deze verminderde inzetbaarheid een heel verklaarbare reden lijkt te hebben, maar er kan ook problematiek aan ten grondslag liggen. Deze problematiek kan bij u onbekend zijn, maar voor de werknemer een belangrijke en bepalende rol spelen.

Het is daarom belangrijk om in gesprek te gaan met uw werknemer, om de problematiek helder te krijgen en de oorzaak van de verminderde inzetbaarheid te achterhalen. De dialoog kan dan aangegaan worden met de werknemer.

Deze werknemer kan dan als carrière eigenaar acties ondernemen om te zorgen voor zijn of haar duurzame inzetbaarheid. Als werkgever kan u de werknemer faciliteren en ondersteunen om toekomstige uitval te voorkomen. Frequent verzuim kan bijvoorbeeld een signaal zijn voor psychische klachten en/of langdurige uitval.

Bekijk onze Visual over veranderde inzetbaarheid om u te laten inspireren!

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste oplossing. Bel onze casemanagers en ontvang vrijblijvend een persoonlijk advies op maat.

0251-273 883